Energia soarelui este cea mai buna!

Just another WordPress site

Energia soarelui este cea mai buna!

Energia solara s-a speculat a fi o sursa importanta de energie inca de la inceputul secolului, insa pana de curand cercetatorii au reusit sa faca progrese adevarate in acest domeniu.

Avand o locuinta de 150 m2, nu este tocmai usor de incalzit, iar facturile la energie electrica nu sunt foarte blande, mai ales pe iarna. De aceea am ales sa investesc intr-un sistem fotovoltaic pentru a mai amortiza din costurile lunare la energie electrica.

Documentandu-ma bine inainte de a face aceasta investitie, am decosperit pe magazinul online e-acumulatori.ro o gama vasta ce vinde sisteme fotovoltaice on grid.

Sistemele fotovoltaice on grid sunt inventii care permit instalarea sistemelor cu rol de economisire si cu posibilitatea de a bloca injectia in retea, in care prioritar este consumul energiei produse de panourile fotovoltaice, iar reteaua nationala (SEN) are rol de back-up, asigurand supraconsumul, incarcand bateriile sau eventual primind surplusul de energie. Aceste tipuri de sisteme fotovoltaice hibride se bazeaza pe invertoarele hibride cu regulator de incarcare incorporat.

Performantele sistemelor fotovoltaice ON-GRID depind de:

  • eficienta panourilor fotovoltaice – influentata de locatia geografica a locuintei, orientarea acoperisului si inclinarea acestuia si mai ales de producatorul de panouri fotovoltaice.
  • eficienta invertoarelor care depinde doar de producator. Invertorul este componenta care realizeaza managementul sistemului si depinde de caracteristicile fiecarui proiect.

Dupa ce am facut aceasta documentare asupra sistemelor fotovoltaice on grid, am decis ca este un moment oportun sa instalez si in locuinta mea un astfel de dispozitiv care sa permita un flux de curent constant.

De pe site-ul e-acumulatori.ro am ales sa cumpar un sistem fotovoltaic Hibrid 10Kw cu baterie LifePro.
Acest sistem este format din:

  • 39 x panou 260W BenQ policristalin
  • 1 x Invertor 10Kw
  • 2 x Baterii LifePo 100A 48V 9.8W
  • Sistem prindere pe acoperis inclinat
  • 100 x Cablu solar 6mm
  • Articole marunte (mufe,tablou siguranta,etc)

Kitul pe care l-mm comandat a ajuns prin curier cu absolut tot ce este necesar pentru a fi montat si instalat in locuinta. Recunosc ca a trebuit sa apelez la un expert in domeniu pentru a face conexiunea, insa am preferat acest lucru, deoarece este o alternativa mult mai sigura.

La distanta de o luna de cand am instalat panourile, am inceput sa observ o diferenta majora in circuitul electric din locuinta. Nu numai ca facturile s-au diminuat, ci si fluxul de tensiune a fost mereu constant. Inainte puteam observa o inconstanta in fluxul de curent, deoarece daca avem un bec aprins si foloseam centrala electrica si un aparat electrocasnic mai mare precum masina de spalat, becul incepea sa palpaie.

Aceasta investitie s-a dovedit a fi foarte profitabila, mai ales pentru cei care detin o casa de mari dimensiuni si doresc sa economiseasca bani in perioda de iarna. Panourie fotovoltaice reprezinta o sursa de energie continua si curata, care nu va afecta mediul inconjurator.

Recomand magazinul e-acumulatori.ro celor care doresc sa faca upgrade la locuinta cu cele mai noi produse de pe piata pentru a optimiza nivelul de nergie si nu numai.

Site-ul ofera o gama variata de baterii, acumulatori, UPS, surse neintrerupte de curent, sisteme fotovoltaice si solare sau surse eoliene de energie.

No Comments

Add your comment