Microsoft și Oracle își interconectează platformele Microsoft Azure și Oracle Cloud

Just another WordPress site

Microsoft și Oracle își interconectează platformele Microsoft Azure și Oracle Cloud

București, 06.06.2019 — Microsoft Corp. si Oracle Corp anunță agrearea unui parteneriat de interoperabilitate în cloud care va permite clienților lor să migreze și să execute sarcini de lucru importante în cadrul Microsoft Azure și Oracle Cloud. Companiile vor putea de azi să-și conecteze serviciile Microsoft Azure precum Analytics sau AI, la serviciile Oracle Cloud, precum Baza de Date Autonome. Prin facilitarea operațiunilor între cele două tipuri de pachete și posibilitatea de a finaliza o parte din volumul de muncă în cadrul Azure și o altă parte din același volum de muncă în cadrul Oracle Cloud, parteneriatul anunțat ieri seară în California – Statele Unite ale Americii – va oferi tot ce e mai bun din cele două tipuri de servicii cloud precum și o experiență optimizată de înaltă performanță.

 

Conectarea platformelor Azure și Oracle Cloud prin intermediul unei rețele și interfețe de acces interoperabilă, va face posibilă migrarea dintr-o platformă în alta, fără efort. Prin acest parteneriat, cele două servicii de cloud vor putea fi conectate în mod direct, rapid și securizat, clienții păstrându-și în același timp beneficiile anterioare aduse de aceste platforme precum și suportul tehnic pe care cele două companii îl oferă. Mai mult, clienții vor putea beneficia pe lângă serviciile oferite de aplicațiile Oracle prin intermediul Oracle Cloud sau cele ale Microsoft prin intermediul Microsoft Azure. Ca un beneficiu suplimentar, clienții celor două companii vor avea noi scenarii de lucru precum utilizarea suitei de programe Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în Azure. Astfel de scenarii de operare vor inova noi metode de lucru precum utilizarea Oracle E-Business sau Oracle JD Edwards în platforma Azure în oglindă cu Baza de Date Autonomă de la Oracle, care va putea fi operată în infrastructura Exadata din Oracle Cloud.

 

„Suntem prima opțiune în materie de servicii cloud pentru 95% dintre companiile din topul Fortune 500. Iar echipa Azure a fost constant preocupată să vină în întâmpinarea nevoilor clienților noștri pentru ca aceștia să-și atingă obiectivele lor digitale. Cu ajutorul expertizei Oracle în materie de servicii cloud pentru companii, această alianță a venit ca o decizie firească care să ne ajute să venim în sprijinul clienților noștri comuni, accelerând procesul de migrație al aplicațiilor și bazelor de date din companii către cloud”, a declarant Scott Gothrie, vicepreședinte executiv al Microsoft Cloud și AI.

 

“Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicații integrate pentru departamente de vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanțe, aprovizionare și producție, plus o infrastructură Generation 2 extrem de automatizată și sigură, care folosește Baza de Date Autonome Oracle”, a declarat Don Johnson, vicepreședinte executiv , Oracle Cloud Infrastructure (OCI). “Oracle și Microsoft au fost la dispoziția clienților lor de zeci de ani. Prin acest parteneriat, clienții noștri comuni pot migra întregul set de aplicații existente în cloud fără a fi nevoiți să-și reconfigureze datele, păstrând investițiile inițiale”.

Ca urmare a acestui parteneriat extins, cele două companii oferă de astăzi un nou set de facilități:

  • Conectarea la Azure și Oracle Cloud fără probleme, permițând clienților să-și extindă centrele de date locale pentru ambele platforme cloud. Această interconectare directă este disponibilă începând de astăzi în Ashburn (America de Nord) și Azure Coasta de Est a SUA, cu intenția de a fi extinsă și alte regiuni.
  • Un proces de identificare și acces unic, printr-o singură experiență de conectare și prin furnizarea automată de provizioane de utilizatori, pentru gestionarea resurselor din cadrul Azure și Oracle Cloud. Începând de astăzi, aplicațiile Oracle pot utiliza Azure Active Directory ca interfață pentru identificare și pentru acces.
  • Operarea aplicațiilor personalizate și a aplicațiilor Oracle (JD Edwards EnterpriseOne, E-Business Suite, PeopleSoft, Oracle Retail, Hyperion) în platforma Azure, cu bazele de date Oracle (RAC, Exadata, baza de date autonome) implementate în Oracle Cloud. Aceleași aplicații Oracle vor fi autorizate pentru a rula în platformele Azure, păstrând bazele de date Oracle în Oracle Cloud.
  • Serviciile de suport tehnic vor fi furnizate în tandem pentru a ajuta organizațiile IT să-și implementeze aceste noi capacități, permițându-le să profite de relațiile și procesele existente de asistență pentru clienți din ambele companii.
  • Oracle Database va continua să fie autorizată pentru a opera în Azure pe diferite sisteme, inclusiv Windows Server și Oracle Linux.

“Alianța dintre Microsoft și Oracle este o veste binevenită, pe măsură ce progresăm spre transformarea digitală a companiei Albertsons și aduce plus valoare cloud-ului public”, a declarat Anuj Dhanda, vicepreședinte executiv și director informatic al companiilor Albertsons. “Acest lucru ne va permite să creăm soluții care să optimizeze multe dintre investițiile noastre actuale, maximizând agilitatea, capacitățile de măsurare și de eficientizare a cloud-ului public”.

“Pe măsură ce căutăm să aducem mai aproape experiența omnichannel și să transformăm platforma tehnologică care susține brandurile Gap Inc., colaborarea dintre Oracle și Microsoft ne va da posibilitatea să implementăm rapid și cuantificabil acțiuni pe toate canalele puse la dispoziție”, a declarat Sally Gilligan, directorului departamentului de informații de la Gap. “Interoperabilitatea dintre Azure și Oracle Cloud ne permite să implementăm aplicațiile Oracle sau aplicații personalizate dezvoltate prin Azure și Oracle,  în Oracle Cloud”.

“La Halliburton, avem o lungă istorie în utilizarea tehnologiilor Oracle și Microsoft în majoritatea aplicațiilor noastre. Experiența noastră profundă cu acești doi furnizori strategici a dat naștere unor implementări stabile și performante de aplicații “, a declarat Ken Braud, vicepreședinte senior și CIO la Halliburton. “Această alianță ne oferă un sprijin constant și flexibil pentru a ne putea dezvolta constant sistemele noastre, permițându-ne să ne concentrăm pe generarea de rezultate care maximizează rentabilitatea pentru acționarii noștri”.

Pentru mai multe vă rugăm accesați adresele: https://aka.ms/OracleOnAzure   sau  https://www.oracle.com/cloud/oci-azure.html.

Despre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) permite transformarea digitală spre era platformei cloud inteligente. Misiunea sa este de a împuternici fiecare persoană și fiecare organizație de pe planetă să realizeze mai mult.

Despre Oracle

Oracle Cloud oferă o suită completă de aplicații integrate pentru vânzări, servicii, marketing, resurse umane, finanțe, logistică și aprovizionare și producție, precum și infrastructură de Generație 2 automatizată și sigură, care include baza de date autonomă Oracle. Pentru mai multe informații despre Oracle (NYSE: ORCL), vizitați-ne la adresa oracle.com.

Mărci înregistrate

Oracle și Java sunt mărci înregistrate Oracle și/sau ale filiațiilor proprii. Celelalte denumiri sunt mărci înregistrate ale deținătorilor respectivi.

Declarație privind serviciile descrise

Scopul comunicării de mai sus este acela de a schița direcția generală spre care vor evolua produsele noastre. Șirea este destinată numai informării și nu poate fi încorporată în vreun fel într-un ontract. Nu este un angajament de a furniza materiale, coduri sau alte servicii și nu ar trebui stea la baza luării unei decizii de cumpărare. Dezvoltarea, lansarea, sincronizarea și stabilirea prețurilor pentru orice caracteristici sau funcții de programe descrise de Oracle, se pot modifica și rămâne la discreția exclusivă a Oracle Corporation.

No Comments

Add your comment