Obtine independenta energetica

Just another WordPress site

Obtine independenta energetica

Energia electrica in ultimii ani a castigat foarte mult teren fata de folosirea gazelor naturale. Energia electrica are mai multe avantaje – poate fi produsa folosind natura ca combustibil primal fara sa exploatam alte resurse.

Ca si optiune sa instalezi sisteme fotovoltaice off-grid este idea cea mai buna, insa ce inseamana asta?

Sistemele solare cu panouri fotovoltaice off grid sunt sisteme independente, neconenctate la reteaua de alimentare cu energie electrica, care capteaza energia solara, o transforma in energie electrica si o depoziteaza in baterii speciale.

Componentele de baza ale unui sistem fotovoltaic off grid sunt: unul sau mai multe panouri solare fotovoltaice, una sau mai multe baterii solare de stocare a energiei si un regulator de incarcare a bateriilor.

In cazul in care dorim sa utilizam energia solara doar pentru iluminat, aceste componente sunt suficiente, dar daca dorim sa realizam alimentarea tuturor aparatelor electrice din locuinta, atunci va trebui sa adaugam la aceasta structura de baza si un invertor solar care realizeaza conversia curentului continuu produs de panouri in curent alternativ cu 220-230V.

Sisteme complete de panouri solare fotovoltaice off-grid au la baza producerea de energie electrica gratuit.

Panourile fotovoltaice au capacitatea de a transforma radiatia solara in energie electrica. Un numar de panouri solare fotovoltaice conectate in serie sau in paralel produc energie electrica in curent continuu.

Controlerul solar sau regulatorul de incarcare, cum i se mai spune, are rolul de a proteja acumulatorii solari (baterii solare) in ciclul de incarcare-descarcare. Controlerul comanda acumulatorii, ii incarca şi descarca in siguranta.

Bateriile solare (acumulatorii solari) inmagazineaza energia produsa de panourile fotovoltaice pentru a fi consumata ulterior. Se poate utiliza o singura baterie solara sau mai multe interconectate. O decizie foarte importanta este alegerea capacitatii acumulatorilor solari (bateriilor solare), deoarece acestia trebuie sa asigure furnizarea constanta de electricitate.

Invertorul solar off-grid transforma curentul continuu (CC). produs de panourile fotovoltaice. primit de la bateriile solare (acumulatori solari). in curent alternativ, deoarece consumatorii finali sunt alimentati cu energie electrica de curent alternativ (AC).

Pe scurt sistemele solare fotovoltaice off-grid fac conversia curentului continuu din bateriile solare/acumulatori solari (energie produsa de panoul fotovoltaic) in curent alternativ.

Configuratia unui sistem solar fotovoltaic off-grid este prezentata in schema alaturata. Acest sistem fotovoltaic off-grid este dezvoltat pentru a compensa lipsa energiei in situatii critice, neprevazute si reincarcarea bateriei solare/acumulatorului solar in conditii de supraconsum.

 

E-acumulatori.ro este un magazin care ofera o multime de produse din aceasta categorie la preturi foarte accesibile pentru orice. Sistemele fotovoltaice off-grid nu sunt folosite doar pentru zonele rezidentiale, ci pot fi folosite pentru a alimenta chiar si magazine, restaurante si alte cosntructii de acest tip.

Este o investitie foarte avantajoasa, mai ales pentru cei care aleg sa fie independenti energetic. Desigur, investita la incpeut poate fi putin peste asteptarile financiare, insa pe termen lung totul va fi amortizat. In plus exista o multime de programe “verzi” care promoveaza energia solara si ofera grantie +25 de ani pentru aceste sisteme. Sistemele fotovoltaice off-grid sunt o inventie in care merita sa investesti!

 

No Comments

Add your comment