Cum am pierdut postul de receptionera la clinica medicala

Just another WordPress site

Cum am pierdut postul de receptionera la clinica medicala

Intotdeauna am crezut ca angajarea are la baza meritologia si nu alte criterii estetice. Da, la fel de adevarat este faptul ca omul trebuie sa se ingrijeasca, sa se poarte elegant si sa arate decent, dar sa dovedeasca si pricepere, disciplina, generozitate si spirit de echipa.
M-am dus cu inima deschisa la interviul de angajare pentru postul de receptionera la o clinica medicala, mai ales ca aveam experienta: lucrasem la receptia unui salon de frumusete, care se inchisese, iar eu am ramas somera.
Nu mi-am imaginat ca doi dinti lipsa ma vor eclude de pe lista potentialilor angajati. La interviu, m-au ascultat 5 minute, apoi am inteles cum isi faceau semne cei din comisie referitoare la dintii mei.
-Imi fac implant dentar , i-am asigurat cu insufletire, sa inteleaga ca le-am priceput limbajul codificat!


-Pai reveniti dupa ce veti avea un zambet perfect, mi-au spus de data aceasta in fata. Nu putem sa riscam, sa va oferim postul de la receptie, fiindca suntem o clinica medicala, iar angajatii nostri trebuie sa demonstreze ca sunt 100% sanatosi.
Am analizat obiectiv observatiilor lor si mi-am dat seama ca au dreptate. De ce stateam cu cei doi dinti lipsa, de aceea se agravau problemele fiindca radacinile vecine erau puse in pericol, dintii ramasi suplineau cu eforturi mari pe cei retezati si se inclinau usor in directia locurilor ramase goale.
In plus, cum imi era putin frig, cum mi se umflau obrajii si aveam dureri cumplite. M-am imaginat stand acolo la receptie incruntata si cu fata umflata si pacientii strambandu-se cu dezgust si fugind!
Asa am ajuns la clinica Cris-Smile la timp si m-am programat pentru implant. A urmat perioada analizelor amanuntite, fiindca asa procedeaza specialistii de aici, sa nu isi puna in pericol pacientii.
Am prins reducerile si banii stransi de mine pentru zile negre au fost cheltuiti cu succes. Intr-o zi am primit un telefon de la clinica medicala unde am dorit sa ma angajez. Imi dadeau vesti bune: cea care fusese angajata in locul meu pleca in concediu prenatal si daca intre timp mi-am facut implanturi, dupa cum le-am promis, ma anuntau ca ma asteapta la post.

Acum ma simt perfect si am de toate si pretuiesc angajatorul care are grija de dantura salariatilor si nu-i angajeaza pana nu isi rezolva problemele la stomatolog!

No Comments

Add your comment