56 de medalii pentru delegatia Romaniei la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, Abu Dhabi 2019

Just another WordPress site

56 de medalii pentru delegatia Romaniei la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, Abu Dhabi 2019

Bucuresti, 22 martie 2019 – Echipa Special Olympics Romania, formata din 34 de sportivi (din care sase parteneri) a participat intre 15-21 martie la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilitati intelectuale – Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Acestia s-au intrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastica artistica, inot, judo, patinaj role, tenis de camp, tenis de masa si au castigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz). La editia precedenta de la Los Angeles, din 2015, sportivii romani au castigat 21 de medalii la sapte discipline sportive.

Rezultatele participarii echipei Romaniei sunt urmatoarele:

  • Gimnastica artistica – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz
  • Atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz
  • Inot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
  • Tenis de camp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
  • Judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz
  • Tenis de masa – 3 argint, 2 bronz
  • Patinaj role – 1 argint, 1 bronz
  • Bocce – 1 bronz

Puteti consulta rezultatele fiecarui sportiv la urmatorul link: http://specialolympics.ro/17-18-21-medaliile-bravilor-la-jocurile-mondiale-de-vara-special-olympics-de-la-abu-dhabi-2019/ .

”Suntem la o competitie sportiva si ne bucuram ca oricare atunci cand castigam. Suntem insa la Special Olympics si ne mai bucuram si pentru alte lucruri. La Abu Dhabi satisfactia noastra vine si din faptul ca participam la trei sporturi pentru prima data: patinaj role, judo, tenis de camp. Este doar inceputul si stim ca deschidem o poarta pentru multi sportivi Special Olympics din Romania. Pentru aceasta sansa le multumim antrenorilor care au avut puterea sa inceapa. Le multumim in egala masura antrenorilor care lucreaza cu sportivi Special Olympics de mai multi ani. Si lor si sportivilor pe care i-au antrenat si care s-au intrecut la Abu Dhabi de la egal la egal cu sportivi din tari cu traditie in aceste sporturi”, a declarat Cristian Ispas, Director National Special Olympics Romania.

”Sunt foarte fericit ca am castigat atatea medalii, ca am luat aur si la sol deoarece la edititia de la Atena (2011), m-am dezechilibrat si am ratat aurul. Aparatul meu preferat este bara si am luat medalie de aur, ca si la individual compus. A fost greu dar m-am antrenat mult si am reusit sa fac bine exercitiile”, ne-a declarat Ionut Paunescu, cel mai medaliat sportiv Special Olympics la editia 2019 a Jocurilor Mondiale de la Abu Dhabi. El a castigat cinci medalii de aur si doua de argint.

Antrenorii VOLUNTARI ai delegatiei noastre sunt:

  • Univ. Dr. Gabriel Popescu, Bucuresti, gimnastica artistica
  • Asistent Univ. Doctorand Alin Saftel, Bucuresti si Adrian Oros, Baia Mare, atletism
  • Radu Gabriel Toma, Targoviste, bocce
  • Andrei Lucian Anutoiu, Bucuresti, inot
  • Alexandru Dan Florin Minea, Bucuresti, judo
  • Andreea Cristina Pascu, Bucuresti, patinaj role
  • Ion Octavian Mustareata, Bucuresti, tenis de camp
  • Dorel Tataru, Bacau, tenis de masa

Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, organizate dupa modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv si umanitar din lume in 2019. La aceasta editie organizata la Abu Dhabi au fost inscrisi 7.500 de sportivi din peste 190 de tari care au concurat la 24 de discipline sportive.

In paralel cu Jocurile Mondiale, in perioada 14 – 18 martie 2019, Special Olympics Romania a participat cu o echipa de doua persoane la Summitul Global al Tinerilor: Ioana Flavia Cazan – Sportiv Lider Special Olympics si Lavinia Mihaela Dragan, partener fara dizabilitati (ambele din Brasov). Acestea, impreuna cu mentorul Anda Mandru (din partea Special Olympics Romania) au luat parte la workshopuri si sesiuni de discutii despre o societate incluziva.

Partenerul tehnic al Special Olympics Romania, cel care a asigurat echipamentul pentru competitii si o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion.

Deplasarea delegatiei de 53 de persoane catre Abu Dhabi a fost posibila datorita sprijinului oferit de Comitetul National Paralimpic si de catre Nadia Comaneci, Ambasador Global al Special Olympics International.

Companiile si autoritatile locale care au sustinut participarea sportivilor Special Olympics Romania la Abu Dhabi sunt urmatoarele: Primaria Capitalei, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Targoviste, Consiliul Judetean Bacau si companiile SC Textel Industry SRL, Motivation, Liafarm, Verder, Electrospeed, DDF Speedy Bus, Eurolines/Flexibus, Asociatia Curtea Secuilor, Centrul pentru Management Agricol, Lion’s Club Bacau.

Florile de la intoarcerea sportivilor Special Olympics Romania de la Jocurile Mondiale ne-au fost daruite de Floraria Iris, careia ii multumim.

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics este o miscare globala care valorifica potentialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajuta persoanele cu dizabilitati intelectuale sa fie acceptate si implicate ca membri activi ai comunitatilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectata si incluziva pentru noi toti. Folosind sportul drept catalizator, impreuna cu programele colaterale de sanatate si educatie, Special Olympics lupta impotriva pasivitatii, nedreptatii si intolerantei. In Romania din 2003, Special Olympics a ajutat, pana in prezent, peste 27.000 de copii, tineri si adulti cu dizabilitati intelectuale sa fie cetateni activi ai comunitatii.

Informatii despre Special Olympics Romania sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) sau pe pagina oficiala de  facebook.com/SpecialOlympicsRomania.

No Comments

Add your comment