Xiaomi își întărește poziția în privința securității IoT a consumatorilor cu o propunere de standarde globale comune

Just another WordPress site

Xiaomi își întărește poziția în privința securității IoT a consumatorilor cu o propunere de standarde globale comune

Xiaomi a lansat “Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0”, un nou ghid referitor la standarderele globale IoT și anunță că a obținut Certificarea BSI IoT Kitemark™, doi pași importanți în consolidarea politicilor și practicilor de securitate IoT.

Xiaomi, companie ce produce dispozitive inteligente destinate consumatorilor și care deține cea mai mare platforma AIoT (AI+IoT) din lume, a publicat un nou set de propuneri de standarde globale pentru a susține și reasigura utilizatorii de securitatea datelor în timpul folosirii produselor IoT.

Xiaomi_IoT_1

Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0″ *[1] este un ghid de cerințe de securitate pe care toate dispozitivele inteligente Xiaomi trebuie să-l urmeze.

Xiaomi deține cea mai mare platformă AIoT destinată consumatorilor. Până în noiembrie 2021, platforma AIoT Xiaomi conectase mai mult de 400 de milioane de dispozitive, în afară de telefoane și laptopuri. Există peste 8 milioane de utilizatori cu 5 sau mai multe dispozitive IoT Xiaomi în întreaga lume. Compania oferă cele mai bune soluții din industrie și implementarea unor standarde comune și pentru alte părți interesate.

Xiaomi_IoT_2

Ghidul vine și în contextul în care British Standards Institution (BSI) a confirmat că Xiaomi Mesh System AX3000 a obținut BSI IoT Kitemark™, ceea ce a dovedit, fără îndolaiă, gradul ridicat de coerență dintre “Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device” și standardele de securitate internațională IoT deținute de BSI.

“Securitatea și confidențialitatea sunt prioritățile Xiaomi și promitem că acest lucru se aplică în toate piețele în care operăm. Mă bucură faptul că Xiaomi Mesh System AX3000 a intrat pe lista BSI Kitemark™. De-a lungul anilor, am făcut mari eforturi pentru a proteja securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. Declar cu încredere și mândrie că Xiaomi este lider în privința politicilor și practicilor de securitate IoT în întreaga lume și vom face în continuare eforturi pentru a construi un ecosistem IoT și mai bun pentru utilizatorii noștri”, a spus Cui Baoqiu.

Xiaomi_IoT_4

David Mudd, directorul de certificare globală a produselor digitale și conectate BSI, a spus: “Dispozitivele conectate pot aduce beneficii uriașe societății, dar este imperativ ca funcționarea și securitatea lor să fie de încredere pe toată durata de viață. Obținând certificarea BSI Kitemark™ pentru dispozitive IoT pentru produsul său și având sistemele testate și monitorizate în mod regulat independent, Xiaomi demonstrează consumatorilor angajamentul său de a proteja informațiile. Felicitări echipei Xiaomi pentru această realizare.”

BSI IoT Kitemark™ este un produs și serviciu de certificare a calității produselor și serviciilor deținut și operat de BSI. Instituția efectuează teste tehnice și audite de securitate pentru sistemele IoT, oferindu-le consumatorilor asigurări de siguranță și încredere în dispozitivele IoT, la cele mai înalte standarde. Obținerea BSI IoT Kitemark™ semnifică faptul că produsele Xiaomi respectă multiple standarde de cyber-securitate, inclusiv standardul ETSI/EN303645 al Institutului European de Standarde de Telecomunicații (ETSI), precum și Top 10 cerințe de securitate al Open Web Application Security Project® (OWASP).

Xiaomi_IoT_3

Este pentru a treia oară când Xiaomi primește această acreditare internațională de securitate, după Mi 360° Home Security Camera 2K și aplicația Xiaomi Home, care au obținut BSI Kitemark™, în iulie 2021.

Acestea sunt doar câteva borne pe care Xiaomi le-a atins în ceea ce privește securitatea IoT. În iunie 2021, Xiaomi a publicat Xiaomi IoT Privacy White Paper *[2], în care explică politicile și practicile de securitate și confidențialitate pe segmentul produselor IoT Xiaomi, câștigând încredere printr-o transparență mai mare.

În luna noiembrie a aceluiași an, în The Contemporary Use of Vulnerability Disclosure in IoT (Report 4: November 2021) *[3] publicat de Internet of Things Security Foundation (IoTSF), Xiaomi a fost listat drept unul dintre cei 21 de producători de dispozitive IoT care întrunesc testul de prag extins, și anume au primit cel mai mare rating pentru politica de divulgare a vulnerabilităților de securitate, fapt ce demonstrează supremația Xiaomi la nivel de securitate IoT.

În viitor, Xiaomi va continua să-și îmbunătățească cadrul de securitate IoT și își va consolida capacitățile de gestionare a securității și de testare tehnică pentru a-și îndeplini responsabilitatea unui lider global al industriei și pentru a permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună și mai inteligentă prin intermediul tehnologiei inovatoare și sigure.

Note

[1]. Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device poate fi descărcat de aici: https://trust.mi.com/.

[2]. Xiaomi IoT Privacy White Paper poate fi descărcat de aici: https://trust.mi.com/.

[3]. The Contemporary Use of Vulnerability Disclosure in IoT (Report 4: November 2021) publicat de Internet of Things Security Foundation (IoTSF): https://www.iotsecurityfoundation.org/wp-content/uploads/2021/11/TheContemporary-Use-of-Vulnerability-Disclosure-in-IoT-IoTSF-Report-4-November-2021.pdf

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în trimestrul al treilea din 2021.Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu peste 400 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 30 septembrie 2021. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

No Comments

Add your comment