Gartner considera ca organizatiile ar trebui sa foloseasca IT-ul pentru a-si asigura o crestere durabila in vremuri turbulente

Just another WordPress site

Gartner considera ca organizatiile ar trebui sa foloseasca IT-ul pentru a-si asigura o crestere durabila in vremuri turbulente

Pe parcursul Gartner IT Symposium/Xpo 2022, eveniment ce se desfasoara la Barcelona in perioada 7-10 noiembrie, analistii exploreaza modalitatile prin care IT-ul devine factorul diferentiator

Pentru a stimula o crestere sustenabila in vremuri economice turbulente si incerte, CIO si directorii IT ar trebui sa utilizeze investitii in domeniul digital care ofera rezultate financiare si de performanta repetabile intr-un mod eficient si responsabil, dupa cum arata Gartner. Acesta este ceea ce Gartner numeste IT pentru crestere durabila.

In timpul discursului de deschidere a Gartner IT Symposium/Xpo™, care se desfasoara la Barcelona incepand de astazi pana joi, analistii Gartner au declarat ca CIO pot folosi componenta IT pentru o crestere durabila concentrandu-se pe trei strategii – metode revolutionare de lucru, investitii responsabile si securitate cibernetica rezilienta.

CIO si directorii IT trebui sa revolutioneze modul de lucru, permitand angajatilor sa genereze performante durabile cu ajutorul tehnologiei. Organizatiile ar trebui sa investeasca in mod responsabil pentru a oferi rezultate atat financiare, cat si sustenabile. Toate partile interesate solicita produse care, ca o conditie de baza, nu dauneaza afacerii si ofera un avantaj competitiv organizatiilor care pot demonstra ca livreaza in mod responsabil si durabil. In cele din urma, ar trebui sa implementati un sistem de securitate cibernetica rezilienta pentru a oferi o protectie durabila care sprijina rezultatele afacerii fara a le constrange.

Revolutionarea modului de lucru

„IT-ul are un rol mai important ca niciodata in recrutarea, retinerea, implicarea angajatilor si performanta ridicata a tuturor angajatilor companiei, nu doar a celor din IT. Cu toate acestea, un nou sondaj Gartner a constatat ca doar 31% dintre angajati au spus ca au tehnologia de care au nevoie,” a spus Mary Mesaglio, Managing VP la Gartner. „Acest lucru ofera o oportunitate extraordinara pentru CIO de a face diferenta. Angajatorii care revolutioneaza modul de lucru si pun la dispozitia angajatilor tehnologie avansata se vor afla pe lista angajatorilor preferati”, a explicat Mary Mesaglio.

Gartner a identificat trei factori facilitatori pe care CIO ar trebui sa se concentreze pentru a ajuta organizatia lor sa devina un angajator preferat si pentru a crea performanta durabila pentru companie:

  • Eliminati frictiounile de la locul de munca:Frictiunile apar atunci cand munca este inutil de grea. Cu cat o organizatie are mai multe puncte de frictiune, cu atat performanta si retentia angajatilor sunt mai slabe. Indepartand frictiunile si investind in competente digitale, organizatiile pot crea o forta de munca mai angajata, mai bine echipata pentru a sustine performanta viitoare.
  • Investiti agresiv in cresterea AI:Pentru a crea performanta durabila, organizatiile ar trebui sa se concentreze pe impact si nu pe productivitate. Angajatii au nevoie de instrumente si tehnologii care le cresc capacitatea de lucru si sporesc impactul muncii lor. Inteligenta artificiala poate creste impactul angajatilor extinzandu-si domeniul de adresabilitate, raza de actiune si capacitatile. Forta de munca a viitorului se bazeaza pe AI.
  • Experimentati cu cele foarte vizibile si foarte populare:Organizatiile care inoveaza in perioadele economice dificile raman in fruntea ierarhiei. Tehnologia este noul epicentru al culturii corporative, iar un domeniu al inovatiei este cel legat de spatiile si experientele digitale. De exemplu, un intravers este un birou virtual care incorporeaza tehnologii metaverse emergente pentru a aduce angajatii impreuna in intalniri captivante pentru a colabora, a se conecta si a inova. Gartner preconizeaza ca tehnologiile imersive pentru intalniri nu vor atinge faza de platou in Gartner Hype Cycle pentru urmatorii 5-10 ani. Organizatiile care experimenteaza cu tehnologii pozitionate la inceputul curbei Hype Cycle vor atrage talente care doresc sa ramana in fruntea grupului.

Investitii responsabile

„Investitia responsabila este o strategie „doi pentru unul” pentru obtinerea unei cresteri si a randamentelor durabile. Ofera atat rezultate financiare, cat si de sustenabilitate. Vorbind de sustenabilitate ne referim la impactul asupra mediului, cel social si de guvernanta”, spune Daniel Sanchez-Reina, VP Analyst la Gartner. „Investitia responsabila conteaza pentru oamenii care sunt importanti pentru organizatia dumneavoastra. Angajatii au ocazia de a face diferenta, clientii primesc solutii care se aliniaza cu valorile lor, iar investitorii obtin o investitie mai atractiva”, a completat Daniel Sanchez-Reina.

Gartner a identificat trei factori facilitatori care vor crea atat o rentabilitate financiara, cat si una de sustenabilitate:

  • Infrastructura inteligenta conectata (ICI):ICI este ca un sistem de control al traficului aerian pentru porturi, poduri, drumuri si aeroporturi. ICI combina mesh fabric, AI, IoT, cloud, analitici si edge computing pentru a partaja date. Infrastructura era pana acum o componenta pasiva, dar ICI o activeaza. Investitia in ICI este un multiplicator de forta, deoarece poate spori cresterea oraselor si organizatiilor si poate imbunatati viata cetatenilor.
  • Utilizarea achizitiilor autonome:Achizitiile autonome utilizeaza AI, invatarea automata (machine learning – ML) si procesarea limbajului natural (natural language processing – NLP) pentru a oferi organizatiilor acces la o gama mult mai larga de furnizori. Aprovizionarea autonoma este un multiplicator de forta, deoarece poate creste eficienta si, in acelasi timp, poate imbunatati sustenabilitatea furnizorilor.
  • Reducerea prin metode digitale a consumului de energie:CIO ar trebui sa utilizeze cloud-ul, datele si analiticele pentru a stabili ceea ce se numeste „sarcina de baza”. Sarcina de baza reprezinta informatii despre cantitatea de energie consumata de organizatie. Implementati un sistem de energie si optimizare (energy and optimisation system – EMOS) pentru a reduce consumul de energie, luand decizii proactive, bazate pe date, aproape in timp real. EMOS poate reduce consumul de energie de la 4% la 15%. Utilizati o microretea combinata cu AI si ML pentru a reduce costurile cu energie si pentru a castiga bani introducand energia inapoi in retea.

Securitate cibernetica rezilienta

„Un sondaj Gartner din 2022 efectuat in randul directorilor consiliilor de administratie a constatat ca 88% dintre consilii considera acum securitatea ca un risc de afaceri, nu ca unul tehnic. Aceasta inseamna ca organizatiile trebuie sa inceapa sa trateze securitatea cibernetica rezilienta si sustenabila ca pe un risc de afaceri care necesita noi tipuri de investitii”, a declarat Ed Gabrys, VP Analyst la Gartner. „Protejarea brand-ului dumneavoastra va face sa fiti un angajator preferat si un furnizor preferat de catre clientii dumneavoastra. Protejarea proceselor dumneavoastra sprijina cresterea durabila”, a subliniat Ed Gabrys.

Gartner a identificat trei factori facilitatori ce ofera organizatiilor un avantaj competitiv pe termen lung:

  • Gestionati suprafata de atac:Utilizati managementul suprafetei de atac extern (EASM), o tehnologie de guvernare si gestionare a proceselor, pentru a descoperi activele vulnerabile care sunt expuse la contactul cu exteriorul. Implementati analiza compozitiei software pentru a obtine vizibilitate asupra vulnerabilitatilor lantului de aprovizionare software. Utilizati informatii despre amenintari pentru a stabili prioritatile si a remedia vulnerabilitatile.
  • Protejati rezultatele afacerii si clientii:Organizatiile ar trebui sa prioritizeze cele mai importante rezultate de afaceri prin identificarea dependentelor lor tehnologice care au o vizibilitate directa la cele mai importante rezultate ale afacerilor sau ale operatiunilor. Folosind aceasta abordare a rezultatelor afacerii, organizatiile pot prioritiza sistemele care sustin cresterea durabila, cum ar fi productia, vanzarile si implicarea cetatenilor.
  • Folositi metrici bazate pe rezultate (outcome-driven metrics – ODM) si acorduri pentru nivel de protectie (protectionlevel agreement – PLA):PLA permit organizatiilor sa ia decizii de afaceri cu privire la nivelul de securitate dorit si cat doresc sa cheltuiasca in acest sens. Gartner evalueaza 16 ODM-uri pe care organizatiile le pot folosi pentru a-si compara nivelurile de protectie cu cele ale altor organizatii similare. Acest lucru creeaza o foaie de parcurs pentru prioritati si investitii bazata pe rezultate. Organizatiile ar trebui sa investeasca in obtinerea de rezultate la nivel de protectie, nu in implementarea instrumentelor.

Despre Gartner IT Symposium/Xpo

Gartner IT Symposium/Xpo™ 2022 este cea mai importanta intalnire pentru CIO si alti directori IT la nivel mondial Directorii IT se bazeaza pe aceste conferinte pentru a invata cum sa foloseasca oportunitatile de moment si sa faca diferenta, oferind viziunea si rezultatele necesare pentru a sustine ridicarea pe un nivel superior a organizatiilor in care activeaza. Urmariti stirile, fotografiile si videoclipurile care vin de la Gartner IT Symposium/Xpo pe Gartner Newsroom, pe Twitter folosind #GartnerSYM, pe Instagram si pe LinkedIn.

In aceasta perioada 7 –10 noiembrie are loc la Barcelona, Spania Gartner IT Symposium/Xpo™ 2022, un eveniment marcant pentru industrie care ofera o experienta unica in contextul provocarilor din ziua de astazi. Continutul prezentarilor are in vedere prioritatile si initiativele cheie ale liderilor IT in functie de industrie, oferind in exclusivitate cele mai bune modalitati de a crea strategia, de a executa si rezolva provocarile, maximizand impactul de lider in industrie.

Despre Gartner for Information Technology Executives

Gartner for Information Technology Executives ofera o perspectiva actionabila si obiectiva pentru CIO si liderii IT, pentru a-i ajuta sa-si conduca organizatiile prin transformarea digitala si sa conduca cresterea afacerii. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.gartner.com/en/information-technology.

Urmariti stirile si actualizarile de la Gartner for IT Executives pe Twitter si LinkedIn. Vizitati IT Newsroom pentru mai multe informatii si analize.

Urmareste stirile si actualizarile de la Gartner pe Twitter si LinkedIn. Vizitati IT Newsroom pentru mai multe informatii si perspective.

Despre Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) ofera o perspectiva obiectiva si utila pentru directori si echipele lor. Indrumarile si instrumentele noastre de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide si mai inteligente si o performanta mai buna in ceea ce priveste prioritatile esentiale ale unei organizatii. Pentru a afla mai multe, vizitati: gartner.com

No Comments

Add your comment