Competitia Sony Future Filmmaker anunta o lista diversa de castigatori ai primei editii a competitiei globale

Just another WordPress site

Competitia Sony Future Filmmaker anunta o lista diversa de castigatori ai primei editii a competitiei globale

Câștigători din Brazilia, China, Columbia, Italia, Coreea și Marea Britanie

Creo a anunțat câștigătorii primei ediții a competiției Sony Future Filmmaker Awards, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor care a avut loc la Teatrul Cary din incinta Sony Pictures Studio din Culver City, California. Corespondentul Entertainment Tonight, Denny Directo, a fost gazda serii. Treizeci de cineaști au fost selectați pe lista scurtă în șase categorii, fiind anunțați șase câștigători. Toți realizatorii de producții video sunt premiați cu o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere, urmată de o experiență exclusivă de două zile de imersiune în lumea acestei industrii, coordonată de directorii Sony Pictures. În plus, câștigătorii primesc premii în bani și echipament de imagistică digitală Sony.

FILMMAKER

Competiția Filmmaker promovează vocile originale care aduc o perspectivă nouă asupra tehnicii de storytelling. Pe lângă călătoria la L.A. și participarea la programul de workshop, cei trei câștigători ai categoriilor primesc fiecare câte o cameră FX9 Cinema Line (plus obiectiv) și 5.000 de dolari.

La categoria Fiction, câștigătorul a fost anunțat de Nicole Brown, Președinte TriStar Pictures:

  • Dan Thorburn(Marea Britanie), Salt Water Town – Cu amenințarea de închidere care planează asupra unui parc defect de rulote, proprietarul și fiul său reflectează la viitorul lor, cu tragice consecințe.

La categoria Non-Fiction, câștigătorul a fost anunțat de Nekesa Moody, Editorial Director al The Hollywood Reporter:

  • Daniela Lucato(Italia), The Things You Don’t Know About Me, Mom – O supraviețuitoare a regimului Pinochet din Chile își imaginează că îi spune mamei sale toate lucrurile pe care nu voia ca aceasta să le știe.

Categoria Environment este organizată în colaborare cu inițiativa „Picture This” a Sony Pictures Television, care promovează creativitatea ce comunică un viitor optimist pentru planetă. Premiul a fost înmânat de Andi Gitow, Chief of Advocacy, Entertainment Industry and Civil Society Engagement din cadrul Organizației Națiunilor Unite:

  • Pedro Furtado(Brazilia), The Good Dolphins – Pescarii din Brazilia luptă pentru a salva un grup de delfini care i-a ajutat să prindă pește de-a lungul generațiilor.

STUDENT FILMMAKER

Categoria Student Filmmaker premiază talentele care vor modela în curând industria cinematografică. Pe lângă călătoria la L.A. și participarea la programul de workshop, cei doi câștigători ai categoriei primesc fiecare câte o camera FX6 (plus obiectiv).

La categoria Fiction, câștigătorul a fost anunțat de Cynthia Littleton, Co-Editor-in-Chief al Variety:

  • Mateo Salas(Columbia, Universidad de Antioquia, Columbia), The Sun of the River – Călătoria unei familii ia o turnură tulburătoare atunci când este oprită de o facțiune paramilitară.

La categoria Non-Fiction, câștigătorul a fost anunțat de Yosuke Aoki, Head of Imaging Products & Solutions Marketing Div., Sony Corporation:

  • Seonghoon Eric Park(Coreea, Boston University, USA), In Cod We Trust – Un film care investighează comerțul cu produse din pește pe cale de dispariție în orașul Gloucester din New England, unde se află una dintre cele mai vechi și mai mari comunități de pescari din Statele Unite.

FUTURE FORMAT

Categoria Future Format îi provoacă pe realizatorii de film să răspundă unui nou brief tehnic în fiecare an. Anul acesta,  filmele trebuiau să fie realizate exclusiv cu un smartphone. Pe lângă călătoria în L.A. și participarea la programul de workshop, câștigătorul categoriei primește, de asemenea, o gamă de echipamente Sony Digital Imaging și un premiu în bani în valoare de 2.500 de dolari.

Câștigătorul a fost anunțat de Neal Manowitz, Președinte și COO, Sony Electronics, Sony US:

 • Pan Tianhong(China Continentală), Homework for Winter Vacation – Un copil care face găluște dulci în așteptarea Noului An Chinezesc își îndeplinește sarcina într-un mod foarte creativ.

Cei 30 de cineaști selectați pe lista scurtă și câștigători au fost aleși de un juriu format din experți de top din industrie, prezidat de regizorul britanic de teatru, televiziune și film  Justin Chadwick (Mandela: Long Walk to Freedom, The Other Boleyn Girl, Tulip Fever). În plus, juriul inaugural a fost alcătuit din personalități importante și celebre din industria cinematografică, printre care Nicole Brown, Președinte TriStar Pictures (The Woman King, Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, Roald Dahl’s Matilda the Musical), Jeremy Barber, Partner, Motion Picture Literary and Talent, United Talent Agency și Sir Roger A. Deakins, director de imagine câștigător al premiului Oscar (Blade Runner 2049, Skyfall, 1917).

Nicole Brown, Președinte TriStar Pictures, a susținut: „Am fost atât de impresionată de amploarea și diversitatea propunerilor venite din partea unei generații incredibil de talentate de noi cineaști. Pasiunea și creativitatea lor au fost de-a dreptul uimitoare și au făcut ca sarcina de selecție să nu fie deloc ușoară! Aștept cu nerăbdare să văd încotro îi vor duce carierele, deoarece cu toții au atât de mult potențial pentru a ajunge departe în călătoria lor profesională.”

Sir Roger A. Deakins, director de imagine câștigător al premiului Oscar, a spus: „A fost o plăcere să fac parte din juriul competiției Sony Future Filmmaker Awards din acest an. Alături de soția și colaboratoarea mea, James, ne bucurăm întotdeauna să vedem munca noilor cineaști. Petrecem mult timp susținând noile talente prin intermediul site-ului nostru, al podcastului și al canalului de YouTube (Team Deakins). Ne-am bucurat să facem parte din acest program care, sperăm noi, se va traduce în noi oportunități pentru cineaștii emergenți. Ne-a plăcut faptul că am avut candidaturi dintr-un perimetru atât de larg, incluzând propuneri din Marea Britanie, Italia, Coreea, Columbia și Brazilia. Credem cu tărie că există o mulțime de talente promițătoare și ne-am bucurat să luăm parte la recunoașterea acestui lucru prin aceste premii.

Jeremy Barber, Partner, Motion Picture Literary and Talent, United Talent Agency, a declarat: „M-am bucurat să fiu parte din juriul primei ediții a competiției Sony Future Filmmaker Awards și să văd filmele unor cineaști în devenire din medii atât de diverse. Sperăm că realizatorii de conținut care au câștigat în acest an îi vor inspira pe cei de anul viitor și nu numai.”

În urma ceremoniei, cineaștii prezenți pe lista scurtă și câștigătorii vor participa la un program de două zile de imersiune în industria filmului, cu workshop-uri și mese rotunde coordonate de directori de la  Sony Pictures din domenii precum Producție, Montaj & VFX, Business Affairs, Marketing teatral, Achiziții și multe altele. În plus, câștigătorii vor primi acces exclusiv la Centrul de Producție media Digitală (DMPC) de ultimă generație al Sony (DMPC).

Jeffrey Godsick, Executive Vice President, Global Partnerships & Brand Management, Head of Location Based Entertainment, Sony Pictures Entertainment, a declarat despre programul de workshop: „Cu scopul de a-i inspira și încuraja pe acești viitori cineaști, suntem încântați că Sony Pictures va conduce participanții la o serie de ateliere care se vor axa pe realizarea și lansarea filmelor de lungmetraj, de la procesul de dezvoltare până la marketing și distribuție.”

Înființată de Creo și sponsorizată de Sony ca un nou și important program anual de premiere pentru scurtmetraje, competiția Sony Future Filmmaker Awards și-a propus să susțină vocile originale din întreaga lume, care oferă o perspectivă nouă asupra tehnicii de storytelling. Competiția inaugurală s-a desfășurat între 26 iulie și 13 decembrie 2022 și a primit un răspuns uriaș: peste 4.000 de filme realizate de peste 3.000 de cineaști din 140 de țări. Treizeci de filme au fost preselectate în șase categorii: Filmmaker Fiction; Filmmaker Non-Fiction; Filmmaker Environment; Filmmaker Fiction; Student Filmmaker Fiction; Student Filmmaker Non-Fiction; și Future Format.

PENTRU A AFLA MAI MULTE DESPRE CÂȘTIGĂTORI ȘI REGIZORII PRESELECȚIONAȚI, VĂ RUGĂM SĂ ACCESAȚI SONYFUTUREFILMMAKERAWARDS.COM

NOTE

Sony Future Filmmaker Awards

Înființate de Creo și sponsorizate de Sony, premiile Sony Future Filmmaker Awards reprezintă un nou program anual important de premiere a scurtmetrajelor, dedicat susținerii și promovării realizatorilor și creatorilor independenți de pe tot globul. Remarcabilă datorită premiului impresionant pe care îl pune la dispoziție, competiția le oferă regizorilor de succes oportunități neprețuite sub forma unei excursii la Los Angeles și la studiourile iconice Sony Pictures din Culver City, California, unde obțin acces exclusiv la experți și o perspectivă nouă asupra felului în care funcționează industria, din interior. În plus, câștigătorii primesc premii în bani și o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony. Înscrierea este gratuită, iar premiile cuprind trei competiții: Filmmaker, Student Filmmaker și Future Format, evaluate de un juriu alcătuit din personalități importante din domeniu. Prin sprijinirea talentelor din industria filmului, materialelor video și storytelling-ului, Sony Future Filmmaker oferă oportunități pentru dezvoltarea excelenței creative. www.sonyfuturefilmakerawards.com

Creo inițiază și organizează evenimente și programe pe trei direcții principale: fotografie, film și artă contemporană. Înființată în 2007 ca Organizația Mondială a Fotografiei, Creo a crescut în ceea ce privește domeniul de activitate, promovând misiunea sa de a dezvolta oportunități semnificative pentru creatori și de a-și extinde gama de activități culturale. Astăzi, proiectele sale remarcabile includ Premiile Sony World Photography Awards, Sony Future Filmmaker Awards, PHOTOFAIRS Shanghai, Photo London și viitoarele PHOTOFAIRS New York (septembrie 2023). Ca parte a Angus Montgomery Arts, Creo ajută la livrarea proiectelor grupului, cuprinzând unele dintre cele importante târguri de artă din lume. Preluând-și numele din latinescul „Eu creez”, Creo își propune astfel să sprijine și să încurajeze vocile creative. www.creoarts.com

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony dezvoltă produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile. Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

* Ambele cuvinte sunt japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are numeroase semnificații, cum ar fi pace, liniște, fiabilitate și încredere.

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o subsidiară a Sony Group Corporation, cu sediul în Tokyo. Operațiunile globale ale SPE cuprind producția, achiziția și distribuția de filme; achiziția și distribuția producțiilor de televiziune; rețele de televiziune; crearea și distribuirea de conținut digital; exploatarea facilităților studioului și dezvoltarea de noi produse, servicii și tehnologii de divertisment. Sony Pictures Television operează în întreaga lume zeci de companii de producție deținute în totalitate sau sau sub forma unei societăți în comun. Organizațiile de producție ale SPE Motion Picture Group sunt Columbia Pictures, Screen Gems, TriStar Pictures, 3000 Pictures, Sony Pictures Animation, Stage 6 Films, AFFIRM Films, Sony Pictures International Productions, și Sony Pictures Classics. Pentru informații suplimentare, vizitați: www.sonypictures.com/corp/divisions

No Comments

Add your comment