Au început înscrierile la Competiția Java – Programează în Greenfoot

Just another WordPress site

Au început înscrierile la Competiția Java – Programează în Greenfoot

Suntem încântați să anunțăm începerea celei de-a opta ediții a competiției de programare destinată elevilor de liceu, Competiția Java – Programează în Greenfoot!

Organizată anual de Adfaber și sponsorizată de Oracle Academy, această competiție de prestigiu oferă elevilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și creativitatea, construindu-și propriul joc sau lecție interactivă în platforma Greenfoot.

Cine poate participa la Competiția Java – Programează în Greenfoot

Competiția Greenfoot își propune să transforme cunoștințele teoretice dobândite în clasele de informatică într-o experiență practică captivantă. Elevii au ocazia de a explora și de a se familiariza cu limbajul de programare Java, unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din lume, de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și creativitatea. Scopul competiției este de a simplifica noțiunile teoretice prin aplicarea lor într-un proiect concret.

Competiția se adresează elevilor din clasele IX-XII care pot participa în echipe alcătuite din doi elevi și un profesor coordonator. Înscrierile în competiție sunt deschise până pe 21 ianuarie 2024, ora 23:59, iar participanții vor fi răsplătiți cu diplome pentru efort și chiar premii, dacă se numără printre câștigători.

Pentru mai multe detalii despre competiție și înscriere, vă invităm să accesați pagina: https://adfaber.org/competitia-java-greenfoot/!

De ce participă elevii la Competiția Java -Programează în Greenfoot

Greenfoot este oportunitatea ideală de a combina pasiunea pentru programare cu noțiunile teoretice acumulate în timpul orelor de informatică, încurajând astfel dezvoltarea continuă și diferențierea pe piața muncii a participanților.

Pentru a participa, elevii trebuie să demonstreze interes și pasiune pentru programare, prezentând juriului proiectul lor realizat în platforma Greenfoot. Competiția oferă oportunități de învățare și dezvoltare personală, precum și un cadru potrivit pentru stabilirea unor conexiuni între elevi, profesori și profesioniști din domeniu.

Iată un strop de inspirație de la unul dintre câștigătorii ediției 2022-2023, despre competiție:

”De mici ne-au plăcut jocurile video și ne-am gândit cum ar fi să creăm noi unul. Când doamna profesoară ne-a spus de această oportunitate ne-am gândit să încercăm… Și a fost o alegere foarte bună! Am avut și alți colegi care au participat, dar nu ne-am așteptat să câștigăm noi. Vom participa cu siguranță și anul următor!” Cerbu David, Liceu Teoretic Ioan Slavici, din Vrancea.

https://www.youtube.com/watch?v=q87JfIyPc20

Echipa noastră este entuziasmată să vadă pasiunea și talentul tinerilor liceeni și suntem convinși că Greenfoot contribuie la formarea specialiștilor în domeniul programării. Acceptați provocarea de a vă demonstra abilitățile într-un mediu competitiv și educativ!

Despre Adfaber, organizatorul competiției

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte competențele digitale. Organizează anual proiecte care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Oracle Academy, sponsorul competiției

Filiera educațională a Oracle, numită Oracle Academy, dorește să ajute la dezvoltarea educației tehnologice și să o facă accesibilă elevilor din întreaga lume oferindu-le acces la informații, inovație, îmbunătățirea abilităților și la diversitatea domeniilor tehnologice. De asemenea, oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată și cursuri de formare, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ din 110 țări.

No Comments

Add your comment