Viteză și capacitate – 2023 în materie de stocare și memorie

Just another WordPress site

Viteză și capacitate – 2023 în materie de stocare și memorie

Anul 2023 a cunoscut o consolidare a unor tendințe pe piața memoriei pe care le știam de ani de zile. Cu toate acestea, anumite aspecte ar putea să-i surprindă pe utilizatorii care nu urmăresc piața din punctul de vedere al producției. În mod cert, un lucru care ar trebui să fie apreciat de către clienții din multe țări europene este scăderea prețului dispozitivelor de stocare în primele trimestre ale anului 2023, după cum reiese din datele noastre. Acest lucru s-a datorat ofertei mai mari de memorii NAND, ceea ce a permis producătorilor să răspundă cerințelor clienților fără a crește prețurile. Această tendință pozitivă a prețurilor a plasat costul achiziționării unui SSD rapid la un nivel foarte aproape de cel al unui HDD tradițional. Având posibilitatea să aleagă un produs mai bun la un preț similar, consumatorii au fost mai predispuși să opteze pentru o soluție modernă, iar scăderea prețurilor a stimulat înlocuirea tehnologiei mai vechi. Clienții alegeau atât unități mai rapide, cât și cu o capacitate mai mare. Conform observațiilor mele, 500 GB reprezintă minimul absolut pentru utilizatorul modern, dar analizând tendințele de vânzări pentru unitățile de capacitate mai mare, ne putem aștepta ca viitorul să fie dominat de unitățile de 1 TB și 2 TB.

Tendința „mai rapid și de mare capacitate” se aplică și unităților portabile. În ciuda soluțiilor cloud, putem observa un fel de renaștere a acestor dispozitive. Acest lucru poate fi atribuit atât vitezei lor crescute (în cazul SSD-urilor moderne), cât și capacității mai mari. De exemplu, noua unitate Samsung T5 EVO oferă până la 8 TB de spațiu de stocare. De asemenea, trebuie să menționăm creșterea gradului de conștientizare a utilizatorilor care, pe lângă faptul că accesează datele cu ușurință, apreciază și securitatea și controlul asupra propriului spațiu de stocare și a propriilor documente. Studiile și rapoartele noastre interne indică o creștere de două cifre a vânzărilor de unități portabile Samsung într-o mare parte din Europa Centrală și de Est, iar disponibilitatea și prevalența unităților T7, T7 Shield și a noilor unități T9 sunt, de asemenea, în expansiune, după cum arată numărul de comenzi de la magazinele specializate din regiune.

Există, de asemenea, un interes sporit pentru cardurile de memorie. Acestea sunt produse complementare pentru numeroase dispozitive. Avem nevoie de ele nu numai pentru telefoane mobile sau camere, ci și pentru camere auto, camere CCTV, console de jocuri portabile și drone. Pe măsură ce aceste dispozitive devin din ce în ce mai populare, crește cererea de carduri de memorie avansate și dedicate, cum ar fi gama de carduri PRO, concepută pentru profesioniștii care au nevoie de o soluție de încredere. Utilizarea cardurilor s-a schimbat și în cadrul profesiilor „tradiționale”. Putem observa acest lucru la fotografii care folosesc cardurile precum filmele foto. Le folosesc o singură dată și nu șterg niciodată fotografiile, utilizând spațiul de stocare atât pentru proiectul curent, cât și pentru arhivare.

No Comments

Add your comment