Ce păstrăm de obicei pe unitățile externe? De ce ar trebui să stocăm datele astfel?

Just another WordPress site

Ce păstrăm de obicei pe unitățile externe? De ce ar trebui să stocăm datele astfel?

Atunci când cumpără unități externe, viitorii utilizatori aleg de obicei capacitățile cele mai mari, gândindu-se că le vor folosi mai mulți ani. Ei uită adesea că fișierele pe care le stochează, cum ar fi documentele, fotografiile, jocurile sau clipurile video, devin, de asemenea, mai mari în fiecare an. Nu cu mult timp în urmă, jocurile încăpeau pe unul sau două CD-uri, dar titlurile moderne pot ocupa până la 100 GB de spațiu. Aceeași regulă se aplică fișierelor din fiecare categorie. Cea mai bună soluție pentru această problemă este investiția în unități externe care permit utilizatorului să își stocheze în siguranță toate datele, chiar și informațiile confidențiale. Ce păstrăm de obicei pe aceste dispozitivele?

Orice fotograf, cameraman, designer grafic și editor este mereu echipat cu unități externe și carduri de memorie. Filmele și fotografiile de înaltă calitate pot ocupa o cantitate absurdă de spațiu. Toți profesioniștii au nevoie să își poată accesa munca din mers, mai ales atunci când lucrează pe teren sau când prezintă produsul finit clientului. Să nu uităm un aspect important. Dacă lucrezi la fișiere mari, viteza unității contează. Editarea foto-video este mult mai ușoară dacă ai acces nelimitat și neperturbat la date. SSD-urile externe Samsung vor putea, cu siguranță, să facă față sarcinii. Modelul T9 poate atinge viteze de citire de până la 2000 MB/s, fiind capabil să stocheze până la 4 TB de date. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu de stocare, ia în considerare modelul T5 EVO, cea mai mare versiune a acestuia putând stoca până la 8 TB de date. Vitezele lor mari și capacitatea încăpătoare fac ca unitățile externe să fie un instrument indispensabil în anumite domenii.

Un alt avantaj al acestora este și dimensiunea compactă, care le face ușor de transportat. Ele stochează adesea fișiere și documente pe care utilizatorul are nevoie să le poată accesa offline. Unitățile externe sunt alegerea perfectă pentru orice călătorie de afaceri, vacanță sau aventură care te-ar putea duce în cele mai îndepărtate părți ale lumii. Este important de remarcat faptul că acestea pot stoca inclusiv date confidențiale și informații sensibile, datorită criptării pe 256 de biți care permite utilizatorului să își protejeze conținutul cu o parolă. Acest lucru înseamnă că nu vor ajunge niciodată pe mâini nepotrivite.

Toată lumea are numeroase dosare cu fotografii și clipuri din vacanță. Este perfect normal, cu toții ne prețuim amintirile, dar fișierele noastre încep să se adune, ocupând din ce în ce mai mult spațiu. Păstrarea acestora pe o unitate externă este o idee excelentă. Acest mod de a le stoca le garantează siguranța, spre deosebire de salvarea lor pe computer, care este folosit în fiecare zi. Comoditatea, este, de asemenea, un mare avantaj al lor. Pentru a face o călătorie în trecut, trebuie doar să le conectezi.

Unitățile externe se pot dovedi utile și pentru gameri. Majoritatea celor mai noi titluri de pe piață, inclusiv cele mai mari și mai populare jocuri multiplayer, pot ajunge la o dimensiune de peste 100 GB. Astfel, spațiul de stocare al PC-ului poate fi limitat semnificativ, determinând jucătorii să nu fie capabili de a le stoca pe toate în același timp. Din fericire, platformele specializate în distribuția digitală permit clienților să își instaleze jocurile în siguranță pe unități externe. Sistemele de operare sunt programate astfel încât jucătorii trebuie doar să-și conecteze unitățile externe la computer pentru a reveni la titlul lor preferat. Iar prin utilizarea unei unități externe, poți reveni la jocul preferat pe diferite dispozitive.

Toate exemplele descrise mai sus demonstrează că SSD-urile externe sunt niște dispozitive extrem de versatile. Cele mai mari avantaje ale acestora sunt vitezele mari de transfer de date, spațiul de stocare considerabil și dimensiunea compactă, durabilitatea și rezistența la deteriorări mecanice, ceea ce le face perfecte pentru călătorii. SSD-ul Samsung T9 este rezistent la șocuri provocate de căderi de la până la 3 metri și are o garanție de 5 ani. Modelul T7 Shield este și mai durabil, deoarece această unitate externă care poate stoca între 1 TB și 4 TB de date este protejată de mediul exterior prin carcasa sa rezistentă la apă și praf, certificată IP65. Dacă oricare dintre utilizările menționate mai sus pare aplicabilă situației tale, cumpărarea unei unități externe va fi o bună investiție.

 

No Comments

Add your comment