Paste cu branza, ciuperci sau legume?

Just another WordPress site

Paste cu branza, ciuperci sau legume?

Pe langa avantajul de a se prepara rapid, pastele se pot servi cu o multime de sosuri. Fie ca doresti sosuri pe baza de rosii, sosuri albe cu lactate sau vegetariene, poti gasi mereu o multime de retete pe site-ul www.pastebaneasa.ro.

Baneasa este un brand cu traditie, cu o vechime de peste 30 de ani avand printre cele mai puternice fabrici din intreaga Europa Centrala si de Est. Brand-ul ofera o multime de sortimente de paste fainoase si produse de morarit, dar si retete pe masura.

Retete precum paste cu legume, paste quatro formaggi sau paste cu pui si ciuperci.

Personal, preferatele mele sunt cele quatro formaggi, deoarece imi place foarte mult branza, iar specialitatile cu branzeturi italienesti sunt mereu un rasfat.

Desigur, cei care prefera carnea pot sa opteze pentru paste cu pui si ciuperci, deliciul suprem. Pastele cu ciuperci si pui reprezinta combinatia ideala de carne usoara si legume. Sunt ideale, mai ales in sezonul rece.

Nici reteta de paste cu legume nu imi displace, deoarece reprezinta un preparat usor care poate fi realizat cu usurinta mai ales cand esti pe fuga.

Pentru a realiza reteta mea preferata de paste quatro formaggi avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-200 g penne;

-250 ml smantana lichida pentru gatit;

-50 g mozzarella razuita;

-50 g parmezan razuit;

-50 g branza provolone razuita;

-50 g gorgonzola;

-1 lingura de unt;

-1 lingurita de sare;

-1 lingurita de piper.

Pentru a incepe punem la fiert 2 l de apa intr-o oala incapatoare si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. In cazul meu, am fiert pastele 8 minute.

Cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos. Intr-o tigaie punem untul, iar cand acesta este topit adaugam smantana, sarea si piperul. Cand smantana incepe sa fiarba, adaugam branzeturile. Gorgonzola o maruntim cu mana sau din cutit. Amestecam pana branzeturile sunt topite. In doar 5 minute sosul este gata.

Amestecam pastele scurse de apa cu sosul pana cand acestea se omogenizeaza. Servim pastele calde si mai putem adauga parmezan dupa gust. Pofta buna!

 

No Comments

Add your comment