Jocuri si jucarii educative – importanta lor in viata copiilor

Just another WordPress site

Jocuri si jucarii educative – importanta lor in viata copiilor

Toti copiii sunt plini de energie si au intotdeauna o mare dorinta de a invata si de a umbla peste tot. De fapt, descopera mereu mediul care ii inconjoara prin toate cele cinci simturi. Acesta este motivul pentru care gusta ceea ce nu ar trebui, ating totul, privesc peste tot, acorda intotdeauna atentie sunetelor noi si asculta toate conversatiile. Copiii asimileaza informatii noi in fiecare zi, motiv pentru care este foarte important in aceasta etapa sa le oferim ideile potrivite pentru a-i face sa creasca intr-un mod sanatos. Jocurile si jucariile educative sunt cu siguranta cel mai potrivit mod de a ajuta copilul in aceasta faza de explorare si dezvoltare continua.

Este important ca parintii sa cunoasca etapele de dezvoltare si crestere a copilului, astfel incat sa poata alege jocuri educative potrivite pentru a-i distra si stimula in acelasi timp. Aceste jocuri sau jucarii educative sunt intr-adevar pretioase si din punct de vedere pedagogic, deoarece imbunatatesc dezvoltarea copilului in functie de varsta si ii stimuleaza imaginatia si creativitatea intr-un mod ludic. Magazinul online artofplay ofera o gama impresionanta de astfel de jocuri si jucarii pentru junior.

La o varsta frageda, copiii sunt inca intr-o etapa in care au dificultati in a distinge realitatea de fantezie. De aceea, jocurile de rol sunt foarte indragite de copii, de fapt le place adesea sa paseasca in “pantofii” parintilor, medicilor, politistilor sau supereroilor. Abilitatile lor cognitive si motorii se imbunatatesc si incep sa doreasca obiecte mai realiste in timp ce cresc.

Jocurile si jucariile educative sunt o solutie excelenta pentru a-si directiona si stimula creativitatea si curiozitatea in directia corecta. In acest fel copiii vor invata in timp ce se distreaza. Extrem de apreciate de parinti sunt jocurile care stimuleaza memoria si ii ajuta pe copii sa ramana impreuna cu ceilalti si sa respecte schimburile si rolurile. Unul dintre numeroasele jocuri oferite de Artofplay pentru copii, potrivit in special copiilor cu varste intre 3 pana la 7 ani, este Cei Trei Purcelusi. Acest joc incurajeaza abilitatile logico – matematice, de observare si gandirea strategica si dezvolta aptitudinile inter si intrapersonale. Scopul jocului consta in construirea celor 3 casute pana cand pionul ajunge in zona de siguranta (casa din centrul plansei de joc). Mai multe astfel de jocuri pot fi gasite acum in magazinul online artofplay.ro.

Jocurile si jucariile educative sunt esentiale in viata copiilor pentru ca ii ajuta sa se dezvolte armonios. Mai mult decat atat, acestea pot contribui la crearea unei legaturi puternice intre copii si parinti, acestia din urma avand posibilitatea de a petrece mai mult timp de calitate cu cei mici.

No Comments

Add your comment